Bilglas

Dagens bilar är högteknologiska och komplexa, vilket ställer höga krav på yrkesskicklighet och kompetens hos utföraren vid alla typer av reparationer. Fallqvists Glas är ett Auktoriserat Bilglasmästeri som har hög kompetens och att vi är specialiserade på att utföra bilglasbyten och bilglasreparationer på alla typer av bilar, bussar och lastbilar.

Försäkringar och garantier

Som auktoriserat bilglasmästeri samarbetar vi med försäkringsbolagen och har datoriserad uppkoppling till dessa likväl som till Vägverket. Vi garanterar ett fackmannamässigt montage av vindrutan och tar fullt ansvar för rätt material och härdningstid.  Kontrollerad av DEKRA för att vara auktoriserad bilglasverkstad med en väldigt hög standard.

Vi får ibland frågan om en biltillverkare kan kräva att en bil repareras på en märkesverkstad och att originaldelar används. Det här är vad som gäller: en biltillverkare kan inte genom garantivillkor förmå bilägaren att endast använda originalreservdelar eller kräva att byte av bilglas måste utföras av en verkstad som är sanktionerad av tillverkaren, när det är bilägaren eller dennes försäkringsbolag som bekostar reparationen. Mer om det här finns att läsa på Glasbranschföreningens hemsida och i Glasbranshföreningens folder Krav och garantier för bilglasarbeten.

Saint-Gobain

Saint-Gobain Autover är Europas största leverantör av fordonsglas till eftermarknaden och har verksamhet i 26 länder. De tillverkar fordonsglas i originalkvalitet, under varumärket SEKURIT, s.k. Original Spare Parts, för högst möjliga kvalitet och säkerhet. Varannan bil som rullar på vägarna i Europa idag, är utrustade med glas från Saint-Gobain och 91 olika bilmärken i världen får sitt originalglas av Sekurit. Allt vårt bilglas kommer från dem och självklart är vi Sekurit Partner. Läs mer om vad det innebär på www.sekurit-partner.se »

Kalibrering av vindruta

Ifall din bil är utrustad med Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) kan biltillverkaren kräva att de kameror och sensorer som sitter placerade i vindrutan ska kontrolleras och kalibreras efter ett vindrutebyte. Vi har naturligtvis utrustningen och kunnandet för att säkerställa bilens funktioner. Läs mer om kalibrering här »

Renovering av lyktor

En dålig och sliten lyktplast minskar ljusstyrkan upp till ca 40% och tappar ”längden” på ljusbilden. Vi erbjuder lyktrenovering som gör att lyktorna blir som när bilen var ny. Läs mer om lyktrenovering här »